SWiPE-tutkija Matti Karinen valittiin UTUGS-tutkijakouluun

SWiPE-tutkija Matti Karinen on valittu Turun yliopiston rahoittamaan tutkijakouluun vaativan hakuprosessin tuloksena. Matti Karinen on toiminut SWiPE-tutkimushankkeessa alusta lähtien tutkimusavustajana. Hän aloitti väitöskirjatyön Turun yliopiston kauppakorkeakoulussa viime elokuussa.

– Valinta tutkijakouluun on hieno asia. UTUGS-tohtoriohjelma antaa mahdollisuuden keskittyä väitöskirjatyöhön täysipainoisesti seuraavan kolmen vuoden ajan. Samalla valinta asettaa vaatimustason ja vastuun korkealle. On etuoikeus olla hakuprosessissa mukana, saati tulla valituksi, sanoo Matti.

Matti Karinen tutkii väitöskirjatyössään, miten monimutkaisissa liiketoimintaympäristöissä toimivat alkutuotannon monikansalliset yritykset vastaavat yhteiskunnallisen legitimiteetin vaatimukseen osana kehitystä kohti kestävää yhteiskuntaa. Matti on aiemmin kirjoittanut aiheesta gradun ja työskennellyt yhteiskunnalliseen kestävyyteen liittyen Länsi-Afrikassa. Matti on ollut mukana myös Turun yliopiston Knowledge Governance -hankkeessa keväästä 2015 lähtien.

UTUGS-ohjelmaan valinnan lisäksi myös Liikesivistysrahasto on myöntänyt viime syksynä apurahan Matin ”Pathways to Primary Sector MNE Legitimacy” -väitöskirjahankkeelle.

Matti jatkaa edelleen myös tutkimusavustajana SWiPE-tutkimushankkeessa.