Rakkaudesta tieteeseen 2018 tarjosi mahdollisuuden hyvään vuorovaikutukseen

Järjestyksessään toinen Rakkaudesta tieteeseen -tapahtuma tarjosi erinomaiset puitteet myös SWiPE-tutkijoille esitellä viimeisimpiä tutkimustuloksia sekä käydä keskustelua ja verkostoitua sidosryhmien kanssa. Konsortion johtaja Anne Kovalainen ja projektitutkija Satu Aaltonen pitivät puheenvuorot ratkaisuriihissä.

Anne Kovalainen osallistui ratkaisuriihessä keskusteluun, jossa pohdittiin, miten digitaaliset alustat muuttavat työnteon tapoja ja synnyttävät uusia toimintamalleja. Anne nosti puheessaan esille muun muassa sen, että itsensä työllistäjien määrä on kasvanut useissa maissa ja työ muuttuu entistä enemmän projekteiksi ja tehtäviksi. Työtä ei hänen mukaan kannatakaan tutkia irrallaan taloudesta.

– Työn muutos koskee yksilöitä, mutta myös sitä, miten työstä tehdään järkevästi organisoitua, sanoi Anne Kovalainen Rakkaudesta tieteeseen -tapahtuman ratkaisuriihessä.

SWiPE-tutkija Satu Aaltonen puolestaan osallistui ratkaisuriihen, jossa keskusteltiin koulutus- ja työllisyyspolitiikasta maahanmuuttajien kotoutumisen edistäjinä. Satu totesi alustuksessaan muun muassa, että maahanmuuttajataustaista yrittäjyyttä tulisi kehittää monimuotoisesti ja siten, että mukaan otetaan kaiken tyyppisten yritysten toimintaedellytysten kehittäminen.

Lisäksi SWiPE esitteli uusimpia tutkimustuloksiaan tapahtuman julistenäyttelyssä. SWiPE-julisteen aiheen oli asiantuntijatyö digitalisaation muutospaineissa.

Tutustu Rakkaudesta tieteeseen 2018 -tapahtuman esityksiin täällä.