Keskustelu työn murroksesta jatkuu

Strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittamat neljä tutkimusohjelmaa toteuttivat maalis-huhtikuussa tutkijoille, päättäjille ja asiantuntijoille suunnatun Työn murroksen mestarikurssin. Myös SWiPE osana Osaavat työntekijät – menestyvät työmarkkinat -ohjelmaa toi oman asiantuntemuksensa työn murroksen mestarikurssin käyttöön.

Neliosaisella Työn murroksen mestarikurssilla kuultiin kaikkiaan 18 tutkijaa, 13 tutkimushanketta ja 16 panelistia, jotka mestarikurssin aikana toivat näkemyksensä kysymykseen siitä, millainen on tulevaisuuden työ. Mestarikurssin tavoitteena oli tarjota ajattelun aineksia ja tuoreita tutkimustuloksia, jotta työelämää voidaan päätöksenteolla suunnata mielekkääseen suuntaan.

SWiPE-tutkimuskonsortion johtaja Anne Kovalainen oli mukana ensimmäisessä Työn murroksen mestarikurssin tilaisuudessa pohtimassa Työn tulevaisuutta sekä päätöstilaisuudessa arvioimassa sitä, miten muuttuva työ muuttaa yhteiskuntaa ja hyvinvointia. SWiPE-tutkija Kaisa Hytönen oli mukana mestarikurssin kolmannessa osiossa, jonka aiheena oli Työ opettaa. Kaisa toi tilaisuuteen SWiPE-hankkeessa saatuja tutkimustuloksia siitä, olisiko yritysvetoinen ammatillinen koulutus ratkaisu muuttuvan työelämän vaatimuksiin.

Työn murroksen mestarikurssin toteutuksesta vastasivat Osaavat työntekijät – menestyvät työmarkkinat ja Terveys, hyvinvointi ja elämäntavat -ohjelmien johtaja ja SWiPE-tutkija Eveliina Saari, Tasa-arvoinen yhteiskunta -ohjelman johtaja Olli Kangas sekä Teknologiamurrokset ja muuttuvat instituutiot -ohjelman johtaja Heli Koski.

Työn murroksen mestarikurssin eri tilaisuuksien tallenteet ja esitykset löytyvät osoitteesta: http://tasaarvostn.fi/

Keskusteluun voi osallistua myös jatkossa liittymällä Työn murros -ryhmään Facebookissa! #työnmurros